Mikä avuksi lentomatkaan taaperon kanssa? osa 2

Boarding
Monet lentoyhtiöt ottavat lapsiperheet ensimmäisenä koneeseen, tästä hyvänä esimerkkinä Finnair. Koneeseen meno sujuu stressittä ja mutkattomasti, kun ei tarvitse jonottaa pitkään sekä lapsi että painavat matkatavarat sylissä. Norwegian on tästä poikkeus. Olen lentänyt kuluneiden kuukausien aikana neljä meno-paluulentoa, enkä ole kertaakaan päässyt jonottamatta huutavan lapsen kanssa koneeseen. Norwegian lastaa koneen niin, että takariveillä olevat matkustajat tulevat koneeseen lentokoneen takaovista, eli rattaiden kanssa pitäisi ensin laskeutua portaat alas platalle eli maatasolle, ja sitten taas ulkoisia portaita pitkin takaisin ylös koneeseen. Sylissä olevan lapsen, oman laukun, taitettujen rattaiden ja vaippakassin kanssa tämä tuntuu kohtuuttomalta. Pitää kai vain muistuttaa itseään lipun halvasta hinnasta ja purra hammasta. En kyllä siltikään voi sanoa ymmärtäväni heidän logiikkaansa olla huomioimatta pienten lasten kanssa matkustavia.

Nousut ja laskut
Koneeseen päästyämme puran tavaroista esiin sellaiset, joilla saan viihdytettyä lasta sen aikaa, kun lapsen pakko pysyä sylissä, eli siis nousun ajaksi. Taapero on tykännyt katsella videoita itsestään, ja pienempänä riitti mikä vain esine kädessä tutkittavaksi. Silloin kun vielä imetin, kellistin vauvan rinnalle syömään nousujen ja laskujen ajaksi. Tässä voi käyttää tuttipulloa tai mitä tahansa syötävää, jotta lapsi nieleskelee.  Nieleminen voi estää korvien lukkoon menon, vaikkakaan oma lapsi ei ole koskaan reagoinut mitenkään paineen vaihteluihin (tämä lienee hyvin yksilöllistä). Nykyään taaperon ollessa lähes kaksivuotias, ja hyvin vastahakoinen viettämään pitkiä aikoja sylissä (minuuttikin voi tälle tuntua hyyyvin pitkältä ajalta, kun koko maailman ympärillä kutsuu tutkimaan), on käsieni ulottuvilla tutti, puhelin, lempilelu ja pussi jotain syötävää. Näillä olen saanut taaperonkin useimmiten viihtymään sylissäni nousut ja laskut. Ja jos asiasta tulee huutoa niin ei se ole vakavaa. Toki ikävää, yleensä ärsyttävää, muttei vakavaa. Kanssamatkustajat ymmärtävät yleensä, että vauva ei huuda ärsyttääkseen ja välillä sille ei vain voi mitään. Asialle ei kannata uhrata sen enempää ajatuksia. Eikä varsinkaan jättää matkaa väliin sen takia että pelkää lapsen itkevän jossain kohtaa matkaa. Vauvat nyt välillä itkevät ja that’s life!

 

image

Lennot ovat meillä sujuneet vaihtelevalla menestyksellä. Vauvana lapsi pötkötti mielellään omalla paikalla ja jos sellaista ei ollut saatavilla, niin sylini toimitti pomppulinnan ja kiipeilytelineen virkaa. Viime lennolla kävi niin hyvä tuuri, että saimme tyhjän penkkirivin, joten taapero kiipeili, makoili, majaili penkkien alla ja mennä viuhtoi käytävää etu- ja takakeittiön välillä. Tuntui tykkäävän ja nukkui kolme tuntia, kun päästiin koneesta ulos.

IMG_8278
Kaukolennoilla vauvat voivat saada oman korin.

Lennon laskeutumisvaiheessa käyttöön taas samat työkalut, kun lennon nousuvaiheessa ja sitten ollaankin perillä. Mikäli lento on tehty Norwegianilla, niin todennäköisesti ainakin takariveiltä poistutaan ulkokautta takaovista ensin portaita asematasolle, ja sitten taas ylös terminaaliin. Matkarattaat kannattaa siis koota vasta kun ollaan sisällä terminaalissa. Sitten loppumatka sujuukin helposti, sillä hissillä pääsee matkatavarahihnatasolle. Norwegian lentää Orlyn lentokentälle ja Finnair Charles de Gaullen lentokentälle. Mikäli kohde on Orly, niin toivottavasti lapsi ei ole repinyt laskun aikana boardingpassia, sillä sitä tarvitaan vielä kertaalleen, jotta pääsee matkatavarahihnan ääreen.

Orlyn kentältä pääsee bussilla mm. Denfert- Rochereau asemalle ja Charles De Gaullen kentältä Pariisin keskustaan näppärin vaihtoehto on RER-juna. Lue lisää aiheesta lentokentältä keskustaan.

Oikein antoisaa lentomatkaa! Kyllä se on sen arvoista ja osa lapsista saattaa jopa nukkua lentomatkojen aikana. Vai olenko vain kuvitellut? 😉

image-4
Vauva nukkuu! Se on sittenkin mahdollista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s